My favourite christmas movies


Lep pozdrav !
Ker se nezadržno bliža eden izmed najbolj priljubljenih praznikov, božič in vse več televizij predvaja božične filme, da v nas vsaj malo prebudi božično vzdušje. S tem namenom bom predstavila mojih pet najljubših božičnih filmov, ki so me povsem očarali. 






1. POLARNI VLAK- THE POLAR EKSPRESS (2004)

Ta ljubki animirani film je moja najljubši, in si ga ogledam vsako leto vsaj dvakrat. Deček, ki še vedno verjame v božička nekega večera doživi posebno presenečenje, ko je povabljen na nepozabno vožnjo s polarnim vlakom, ki naj bi ga popeljal na severni pol. Na potovanju, polnem čudes in avantur, deček spoznava pravi pomen božiča, ki se pokaže šele tedaj, ko vanj resnično verjamemo.







2. SAM DOMA 2
Vsako leto prav tako ne morem brez kultnega božičnega filma, sam doma. A meni je najljubši drugi del, saj sem se kot otrok tudi sama želela izgubiti v new yorku z očetovo polno denarnico.
Kevin je tokrat v New Yorku. Spet je daleč od svojcev, ki so na počitnicah na Floridi in s pomočjo kreditne kartice svojega očeta si bo dal duška v velikem jabolku.  Kmalu Kevin ugotovi, da sta nerodna vlomilca, ki sta ga preganjala prejšnikrat o odsluženi kazni spet na prostosti - prav v New Yorku, kjer načrtujeta krajo v prodajalni igrač. Kevin se odloči, da ju bo še enkrat poskusil pretentati, le da sta roparja tokrat enako odločena, da bo kevin plačal za svojo predrznost.




3. PRAVZAPRAV LJUBEZEN
Zgodbo filma Pravzaprav ljubezen sestavljajo številne ljubezenske pripovedi o različnih ljudeh, od samskega predsednika vlade, pa do ostarele rock zvezde. Filmski dogodki se odvijajo v božičnem času v Angliji in Franciji. Vlogo v filmu pa odigra tudi Hugh Grant, ki se v vlogi neporočenega predsednika vlade zaljubi v ljubko članico osebja Natalie, ki jo odigra Martine McCutcheon. Vse pripovedi pa skupaj prikazujejo, prismojene stvari, ki so jih ljudje pripravljeni storiti, da najdejo svojo pravo ljubezen.




4. FRED BOŽIČEK (2007)
Vsi poznamo prijaznega Božička, a le malo ljudi ve, da ima radodarni belobradi mož v rdeči obleki tudi brata Freda, ki je njegovo pravo nasprotje. Ko nekega dne Fred znova konča za zapahi, se Božiček odloči plačati njegovo kazen, a le pod pogojem, da Fred svoj dolg povrne z delom v tovarnah igrač na Severnem polu. Ker je Fred vse prej kot vzoren delavec, hitro povzroči pravo zmešnjavo in poskrbi, da letošnjih božičnih praznikov še dolgo ne bomo pozabili.







5. BOŽIČNA PESEM
V zagrenjenega in skopega čemerneža, ki ga ob božiču na pot samospoznavanja popeljejo duhovi preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, se je tokrat s pomočjo osupljive računalniške animacije spremenil zabavni komik Jim Carrey, ki pravi smisel božiča prikaže z dobro mero zabave in ščepcem ironije.









Seveda je še veliko božičnih filmov, predvsem animiranih, ki jih rada pogledam. V tej objavi sem pa omenila samo mojih pet najljubših.
Kaj pa vi, dragi bralci, kako se vam zdi moj izbor božičnih filmov ? Katere filme pa vi najraje pogledate v božičnem času ?








Najlepša hvala za branje,
Rebeka

2 komentarja